In Geen categorie

Betaalbaar Racen

Je wil graag beginnen met racen maar het ontbreekt je nog aan grote sponsors. Game over? Absoluut niet. Betaalbaar racen kan.
We moeten natuurlijk niet om de pot te draaien, racen kost geld.
Je hebt een race licentie nodig en die kost geld, je hebt een race outfit nodig, er moet entree betaald worden, brandstof, banden, transport onderhoud enz. kost allemaal geld. Dus met een paar honderd euro kom je er niet.
Je kan het zo gek maken als je zelf wil maar racen met een beperkt budget is perfect mogelijk.

betaalbaar racen op circuit zolder spa francorchamps zandvoort

Zoek een betaalbare race klasse.

Deelnemen aan de 24h van Le Mans of een seizoen F3 kan je best (voorlopig) uit je hoofd zetten maar onderaan op de ladder zijn er
genoeg race klassen waar je geen nier voor hoeft te verkopen om in te rijden.

In België hebben we bijvoorbeeld de BRAVO, een kampioenschap waar er met oudere wagens gereden wordt. Entree kosten liggen rond de 600€ voor een race weekend.

In Nederland zijn er meer opties. Daar heb je bv de DNRT, de ACNN en de STWC, allemaal leuke race klassen waar je vanaf een 450€ inschrijfgeld aan kan deelnemen. Gelukkig komen die raceklassen ook allemaal wel een paar weekends op de Belgische circuits van Spa Francorchamps en Zolder

Zoek een betaalbare race auto.

Ga racen met een auto waarvan je het je kan veroorloven om hem total-loss te rijden. Koop geen auto waardoor je failliet gaat bij een ongeval. Er zijn genoeg race auto’s te koop voor een paar duizend euro waar je prima fun mee kan maken op circuit en die je geen financiele kater opleveren als je hem toch de vangrail in rijdt. Je kan er natuurlijk ook zelf een bouwen of laten bouwen. Ook een race auto huren behoort tot de opties en is vaak goedkoper dan er zelf een bezitten. TrackTime heeft een aantal betaalbare race auto’s te huur waar je mee kan beginnen.

Volg een race training

Op zich zou je misschien denken, waarom geld uitgeven aan een race training, ik kan toch al auto rijden? Die paar honderd euro die je uitgeeft aan het inhuren van een instructeur om een nieuw circuit te leren kennen behoeden je vaak van fouten die misschien een paar duizend euro kosten.

Trackdays

Als eerste stap naar race coureur worden kan je eens deelnemen aan een trackday.
Op een trackday kan je rijden op circuit met je eigen auto zonder competitie verband. De ideale manier om een keer te proeven hoe het is om te racen op Circuit Zolder of Circuit Spa Francorchamps zonder dat je een FIA gekeurd race pak, helm, auto enz nodig hebt.

Goedkoop racen op circuit

Ben je geinteresseerd in goedkoop racen op circuit, neem dan even contact met ons op en dan overlopen we samen met u de opties.

Recent Posts
Showing 4 comments

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht. We nemen spoedig contact met u op!

Not readable? Change text. captcha txt
0
rijden op circuit met eigen auto
× Chat