In Geen categorie
rijden op circuit met eigen auto

Rijden Op Circuit Met Eigen Auto

Rijden op circuit met eigen wagen is de ideale manier om je sportwagen te kunnen uitproberen zonder last van flitsers en het verkeer.
Een dagje lekker met je eigen auto op Circuit Zolder of Spa Francorchamps rondscheuren wordt steeds populairder.
Toch zijn er velen die hun weg hier nog niet naar gevonden hebben…

Op Welke Dagen kan je rijden op circuit met eigen wagen?

Met je eigen auto op circuit rijden kan op trackdays. Trackdays zijn dagen waarop je vrij kan rijden.
Hier is geen race licentie voor nodig enkel een normaal auto rijbewijs.
TrackTime heeft een trackday kalender met alle beschikbare data voor Circuit Zolder, Spa Francorchamps, Nurburgring en Zandvoort.

Op welke circuits kan je rijden met je eigen auto?

Op bijna alle permanente circuits kan je rijden met eigen auto.
Van Zolder, Spa Francorchamps en de Nurburgring tot Barcelona, Imola en Paul Ricard worden er circuitdagen georganiseerd.

Wat kost het om met je eigen auto op circuit je rijden?

De kost van deelname aan een trackday hangt af van circuit tot circuit en van organisator tot organisator.
Op Zolder kan je bijvoorbeeld bij skylimit events al rijden vanaf 70€ voor een uur.
Op de Nurburgring kan je al rijden vanaf 30€ voor een ronde.
Zelf rijden op Spa Francorchamps kan al vanaf 100€ voor een sessie van 30 minuten.

Om een exacte prijs van een trackday te bekomen neem je best even contact met ons op en dan zoeken we de entree kosten voor je op.

Voorbereidingen aan de auto

Ook al mag je met bijna alle auto’s rijden op circuit, bij sommige auto’s zullen toch wat dingen moeten aangepast worden om het vol te houden.

 • Ten eerste de bandendruk: die kan je beste enkele tienden lager zetten. Rijden op circuit zorgt er namelijk voor dat de bandentemperatuur hoger wordt dan bij normaal rijden op de openbare weg.Hierdoor wordt de druk in de banden uiteraard ook hoger. Om te voorkomen dat de druk te hoog wordt dien je dus preventief je bandenspanning enkele tienden lager te zetten.
 • De remmen: hard gaan is leuk, hard remmen is van levensbelang. Bij de gemiddelde straat auto worden de remmen na enkele ronden zo heet dat de remkracht verdwijnt. Om dit te voorkomen dienen de remmen voldoende gekoeld te worden. Bij sportievere wagens is dit al voorzien bij een gewone straat auto zal hiervoor een aanpassing moeten gemaakt worden. Remvloeistof, remblokken remleidingen en schijven kunnen eventueel ook moeten aangepast worden.
 • Koeling van de motor, niet enkel de remmen krijgen het hard te verduren bij het rijden op circuit. Ook de motor wordt meer belast. Zorg hiervoor dat op z’n minst je koelvloeistof pijl in orde is. Indien je radiator te klein is om de extra koeling die nodig is te voorzien plaats je best een grotere radiator.

Indien je auto niet geschikt is om mee op circuit te rijden kan je natuurlijk altijd een circuit auto huren of er een laten bouwen door TrackTime.

Begeleiding en instructie

Je eerste keren op circuit doe je best onder begeleiding van een instructeur. Op die manier hoef je niet zelf het wiel weer uit te vinden en krijg je het rijden op circuit veel sneller onder de knie. De kosten van een paar uren instructie wegen niet op tegen de kosten van een touché met de vangrail…

Trackday Regels

Om een circuitdag in goede banen te leiden zijn er natuurlijk enkele regels nodig. Net zoals bij Formule 1 races wordt er gebruikt gemaakt van vlaggen om gevaren aan te geven. Ook met betrekking tot inhalen en ingehaald worden bestaan er regels. Deze verschillen vaak van trackday tot trackday.

Verder is er ook voor ieder circuit een maximaal aantal decibels aan geluid dat je auto mag produceren. Op Zolder is dit 95dB op Spa 103dB op Zandvoort 92dB.

Rijden op circuit cadeau

Wil je iemand racen op circuit cadeau geven? TrackTime heeft verschillende mogelijkheden voor het perfecte cadeau.
Bekijk even onze verschillende cadeaubonnen

Datum plannen

Wil je graag rijden op circuit met eigen auto, neem dan even contact met ons op zodat we samen met u een datum kunnen plannen.

Wil je graag zelf rijden op circuit?

Neem even contact op, volledig vrijblijvend.

Recent Posts
Comments
 • Kasha McCash
  Beantwoorden

  whoah this weblog is great i really like studying your articles.
  Keep up the good work! You understand, many persons are searching round
  for this info, you can aid them greatly.

Leave a Comment

Contact Us

Stuur ons een bericht. We nemen spoedig contact met u op!

Not readable? Change text. captcha txt
0
betaalbaar racen op circuit zolder spa francorchamps zandvoort
× Chat